Roadtrip Zuid-Oost Nederland

Omschrijving

Geniet op jouw eigen tempo en ontdek de mooie en gevarieerde landschappen van Zuidoost-Nederland. Van glooiende heuvels tot smalle polderweggetjes, van heidevelden tot historische gebouwen. Deze Roadtrip neemt je mee door Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Neem je eigen fiets mee op de fietsendrager of huur onze fietsen, waardoor je nog meer vrijheid hebt om alles te ontdekken. 

Onze tips starten en eindigen altijd bij Beijs Roadtrips Camperverhuur, maar heb je geen camper bij ons gehuurd, dan kun je starten of eindigen waar je maar wil. 

Dag 1-2 Slot Loevestein

We starten de Roadtrip rustig op met een  half uurtje rijden en slapen in de buurt van Slot loevestein. Je kunt aan het einde van de middag of in de avond een bezoek brengen aan het kleine vestingstadje Woudrichem. Een stadje boordevol met geschiedenis, bekijk met smalle straatjes, de Martinuskerk, Molen nooit gedagt en de gevangenepoort.  De tweede dag kun je een bezoek brengen aan dit middeleeuwse kasteel. Het was dé staatsgevangenis van Nederland en is bekend door zijn gevangene Hugo de Groot die in 1621 wist te ontsnappen. 

Dag 2-6 Veluwe

Na wat cultuursnuiven, rijdt je rustig verder richting de Veluwe. Als je hier over de snelweg rijdt, waan je je al in een prachtige omgeving. Het wordt nog mooier als je ergens stopt voor een wandeling of fietstocht. Je kunt je hier een paar dagen vermaken. Je kunt wandelen of fietsen in het nationaal park de Hoge Veluwe, let op of je onderweg misschien een ree, een edelhert of everzwijn tegenkomt. Voor het nationaal park heb je een entreebewijs nodig. In het park vind je ook het Kröller Müller museum, een museum dat uniek is in ieder seizoen. Je kunt ook een bezoek brengen aan Radio Kootwijk, dit is een plek waar technologie, natuur en architectuur samen komen. Dit voormalig zendstation heeft een belangrijk rol gespeeld in de communicatiegeschiedenis van Nederland. Het karakteristieke en imposante gebouw staat in een ruige omgeving en beschermd natuurgebied. Hier vind je ook het Kootwijkerzand, heidevelden en zandverstuivingen, uniek in zijn soort. Dit zie je nergens zo massaal als in Nederland. Heb je voldoende natuur gezien, dan kun je nog een uitstapje maken naar Apeldoorn. Hier kun je een bezoek brengen aan Paleis het Loo. Dit is een origineel 17e-eeuws paleis van het Huis van Oranje. Je ziet hoe de bewoners leefden en werkten in die tijd. 

Dag 6-8 Arcen

Vandaag neem je afscheid van Gelderland en gaan we op reis om Limburg te gaan ontdekken. We start de rondreis Limburg in Arcen. Dit is een gezellig en sfeervol dorpje in het Noorden van Limburg. Dwaal van april t/m oktober door de kasteeltuinen, een veelzijdig bloemen- en plantenpark. Of ga op bezoek bij de oude nog werkende watermolen, je kunt er terecht voor een rondleiding, maar je kunt ook lekker aanschuiven op het terras voor een hapje of een drankje. In Arcen is de brouwerij van Hertog Jan gevestigd, ook hier is een rondleiding mogelijk. Heb je zin in vermaak en avontuur, breng dan een bezoekje aan het attractiepark Toverland. 

Dag 8-9 Nationaal park de Meinweg 

Je rijdt nog een stukje zuidelijker en je kunt een tussenstop maken bij Nationaal park de Meinweg. Dit is een uniek park met een terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Door Erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen van de aardkorst, zijn deze hoogteverschillen ontstaan. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan. Tussen de beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. De perfecte omstandigheden voor een mooie fiets of wandeltocht.

Dag 9 - 12  Maastricht - Valkenburg - Vaals

Helemaal in het zuiden van Limburg, bevindt zich de hoofdstad Maastricht. Je kunt hier prima terecht als je houdt van shoppen, de stad beschikt nog over vele kleine boetiekjes. Breng zeker een bezoek aan het Vrijthof, dit imposante plein wordt omringd door talloze terrasjes en twee indrukwekkende kerken. Ook de Markt is een gezellig en sfeervol plein. Net buiten de stad vind je de Sint Pietersberg, je kunt hier wandelen en je hebt een prachtig uitzicht. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de grotten waarbij je veel informatie krijgt over het ontstaan van de grotten en hoe mensen de mergel wonnen. Vind je de grotten interessant, dan kun je hier nog veel meer van zien in Valkenburg. Bezoek de Gemeentegrot of de Fluweelengrot. Deze laatste ligt direct onder de kasteelruïne, ook mooi om te bekijken. Verder is Valkenburg een sfeervol stadje om doorheen te dwalen en te genieten van al het schoon dat je ziet in het stadscentrum. Als je een bezoek brengt aan Vaals, dan is je Nederlandse Roadtrip opeens verandert in een buitenlandse reis, je kunt hier namelijk het drielandenpunt bezoeken. De precieze plek waar België, Duitsland en Nederland samen komen. 

Dag 12 - 13 Thorn en Landgoed "de Utrecht"

Vandaag wordt de terugweg ingezet, helaas komt aan alles ook een eind. Je kunt nog een bezoek brengen aan het plaatjes Thorn, met de bijnaam "het witte stadje". Een rustig stadje wat bekend staat om de karakteristieke witte gevels van de historische gebouwen. Je ziet monumentale panden, historische steegjes en authentieke straatjes. Kom erachter waarom de huizen in dit stadje eigenlijk wit zijn. Hier zijn ook prachtige natuurgebieden, voor als je nog een wandeling wil maken. Als laatste staat een echte authentieke Brabantse plek op de planning. Breng een bezoek aan Herberg "In den Bockenreyder". Ontcijfer de menukaart, geschreven in het Brabants, en geniet van de sfeer en omgeving. Je kunt hier ook heerlijk wandelen, breng dan een bezoek aan de Flaestoren. Je hebt prachtig uitzicht over het water en een natuurgebied waar alleen de dieren welkom zijn. 

Dag 14 Beijs Roadtrips Camperverhuur Rijen

Je rijdt weer terug naar Beijs Roadtrips Camperverhuur en levert de camper weer in op het afgesproken tijdstip. 


RoadTIP Boeken!

Bovenstaande informatie mag je gratis gebruiken als inspiratie voor jouw rondreis. Het is ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor het boeken van een complete Roadtrip inclusief overnachtingen. De Roadtrip wordt helemaal op jouw wensen afgesteld. Je kunt zelf,  gemakkelijk en flexibel, je route langs de bezienswaardigheden kiezen, maar de zekerheid om ergens te kunnen overnachten hebben wij dan voor je vastgelegd. Of wij hebben de route volledig voor jouw uitgestippeld en ook de overnachting alvast geboekt. Je kiest zelf hoeveel kilometer je per dag wil rijden, je kiest zelf of je wil overnachten op een camping of op een camperplaats waar je helemaal zelfvoorzienend moet zijn of we maken een combinatie van alles. Jouw vakantie, jouw wensen. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Samen maken we er een mooie camperroute van!

Offerte aanvragen

Bedankt voor het aanvragen van een offerte. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Er is iets mis gegaan met verzenden, probeer het alstublieft opnieuw.

Uw naam is verplicht.

Een e-mailadres is verplicht.

Het e-mailadres heeft geen geldig formaat.

Een telefoonnummer is verplicht.

Het telefoonnummer heeft geen geldig formaat.

stuur ons een appje naar +31 161 745 065